Valpar

Just nu har vi inga valpar

Kontakta oss för att få information om eventuella framtida kullplaner

Read More

Svenska Kennelklubben

Vi är medlemmar och följer SKK:s regler och riktlinjer

Alla våra hundar är höftledsröntgade med godkända resultat och vi avlar endast på friska och sunda hundar med en god mental status. Vi har även genomgått SKK:s uppfödareutbildning.

Hunduppfödning

Hunduppfödning kan låta enkelt, men det är det inte. Att föda upp hundar kräver mycket planering och tid både innan och efter att valparna är födda. Hunduppfödning är inte bara att para sin hund med en annan och sälja valpar.

När vi har en tik som vi vill använda till hunduppfödning gör vi alltid en första bedömning innan vi sätter igång med verksamheten. Det är viktigt att betrakta henne med objektiva ögon och avgöra om hon verkligen är bra för avling. Är hon helt frisk? Har hon bra mental hälsa? Om det visar sig att hon är en bra hund som håller rasens rykte fortsatt bra och kan ge bra valpar går vi vidare genom att leta upp en lika bra hane. När han är funnen är det bara att invänta tikens löpperiod.

Målet med vår uppfödning är (förstås) att föda upp mentalt stabila, tillgängliga och starka individer, att bevara rasens tilltalande exteriör och visa på Colliens stora kapacitet som allroundhund. Alltså kort och gott – (att behålla) Collien när den är som bäst; en pigg, nyfiken, modig, lojal, vacker, frisk, lättlärd, sund och glad familjemedlem som ger många härliga stunder tillsammans med sin flock! Sådana hundar vi själva vill ha!

Tag gärna kontakt med oss i god tid innan valpköpet. Vi svarar gärna på eventuella frågor och funderingar eller informerar om rasen. Kom och hälsa på oss och hundarna! Så klart vill vi träffa våra blivande valpköpare innan ett valpköp. Det är viktigt att det känns tryggt och bra både för oss som uppfödare och för er som valpköpare. Även efter valpköpet finns vi självklart tillgängliga för råd och stöd närhelst det behövs.

Alla valpar från oss är registrerade i Svenska kennelklubben, veterinärbesiktigade, chipmärkta, vaccinerade, avmaskade ett flertal gånger samt försäkrade mot dolda fel i 3 år. Valparna levereras inte tidigare än då de fyllt 8 veckor. Tveka inte att ta kontakt!